Razumijevanje teksta i logičko zaključivanje

Pripreme za prijemni ispit na Pravnom fakultetu održavaju se nakon ispita državne mature

 

Razredbeni ispit na Pravnom fakultetu u Zagrebu, sastoji se od dva dijela. U prvom se dijelu ispita provjerava razumijevanje pročitanog teksta, a u drugom logičko razmišljanje. Prvi dio sastoji se od petnaest pitanja u kojima se provjeravaju činjenice iz prethodno pročitanog teksta, a drugi od trideset pet zadataka višestrukog izbora iz logičkog zaključivanja.

ZCP priprema kandidate za taj ispit vježbom na tekstovima, kao i na mnogobrojnim testovima logičkog zaključivanja. Za dobar uspjeh na takvom ispitu neophodna je vježba na sličnim tipovima zadataka, kao i razumijevanje razmjerno ograničenog opusa stranih riječi kojima se uglavnom koristimo svakodnevno u širem kontekstu događanja.

Na našem seminaru kandidati se kroz dvanaest sati treninga izvrsno pripreme za taj razredbeni ispit. Tečaj se održava u lipnju, prije prijemnog ispita na fakultetu. Ove godine početak je 24. lipnja 2015.

 

.

ZCP - dvadeset tri godine iskustva!


Zagrebački centar za poduku najstariji je edukativni centar u Hrvatskoj u području priprema za prijemne, odnosno, sada za državnu maturu. Ove školske godine bilježi dvadeset treću obljetnicu postojanja i uspješnog rada u podučavanju maturanata – budućih studenata, za daljnje školovanje na studijskim programima. Svi programi ZCP priprema posebno su osmišljeni i prilagođeni aktualnim zahtjevima državne mature i prijemnih ispita, a naši profesori svojim entuzijazmom, znanjem i načinom rada učenike visoko motiviraju.